sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Lajittelupäivä

Yläkerta aamulla ja alakerran olohuone lajitteluhuoneena.


Aikaisemmassa kodissamme oli kaksi isoa vaatehuonetta, paljon kaappitilaa ja kaksi varastoa. Uudessa kodissamme ei ole varastoja, vaatehuoneita tai kaappitilaa. Toisin sanoen muuton jälkeen kaikki lattia-ala alkoi tulvia turhaa tavaraa, jotka ovat aiemmissa muutoissa vain liikkuneet vanhasta varastosta uudempaan.

Ainoa vaihtoehto oli aloittaa mammuttimainen lajittelu-urakka. Päätimme, että kaikki tavarat, joita emme usko käyttävämme seuraavan vuoden sisällä, saa lähteä.

Loihdimme olohuoneen lattialle jätesäkkejä seuraavilla kylteillä:
metalli, lasi, energia, seka, paperi, pahvi, batterit, ongelma, uff, elektroniikka ja kierrätyskeskus. Lajitteluohjeet haimme Helsingin seudun ympäristöpalveluiden sivuilta.

Lopputuloksena kasa vanhoja laskuja, kuitteja ja asiakirjoja lähti paperinkeräykseen, kaksi banaanilaatikollista kirjoja kierrätyskeskukseen, energiajätesäkki täyttyi muovista ja cd-levyistä, Pahvisäkki pakkauksista ja onnittelukorteista sekä ongelmajäte vanhoista kynsilakoista ja hajuvesistä.

Koko päivä tähän meni, mutta kyllä kannatti!

Terveisin Isäntä ja Emäntä

2 kommenttia:

  1. Mutta jos jotakin sattuis vielä joskus tarviimaan.......:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh, juuri tuon ajattelutyylin vuoksi laatikot tulvii latureita puhelimiin, jotka eivät ole toimineet enää 10 vuoteen :)

      Poista