tiistai 18. marraskuuta 2014

Maalia seinään

Valmis seinä ruokailuhuoneen puolelta.

Kuinka kauan voi saada kulumaan yhden seinän maalaamiseen? Kolme päivää! Totta kai on todettava, että suurin osa ajasta tuntuu menevän kaikkeen muuhun kuin itse maalaamiseen.

Vanhaa tapettipintaa ja sen alta paljastuvaa levyä.
Uudessa kodissamme on joka puolella jos jonkinlaista päällystettä, joka roikkuu sieltä täältä surullisena. Päätimme Villen kanssa, että tapetit poistetaan kokonaan pohjalevyyn saakka, ja maalipinta tulee suoraan levyyn siten, että jopa levyn saumat ja naulat jäävät hahmottumaan maalin alta. Näin lopputuloksesta tulisi sellainen brutaalin rosoinen.

Kittausta, teippausta sekä alustavaa kulmien ja reunojen maalausta.
Tänään valmistui olohuoneemme pitkä seinä, jossa oli alunperin tunkkaisenruskea kangastapetti. Aloitin sunnuntaina poistamalla vanhan tapetin, tai oikeastaan 3 päällekkäin liimattua tapettia. Maanantaina kittailin kehnot kohdat, siivosin tapettijätteen ja muut muruset, suojasin lattian, katon ja ikkunat teipin ja paperin avulla. Lopulta maalasin seinään ensimmäisen kerroksen maalia. Tänään maalasin toisen kerroksen ja poistin suojat.

Alku meni hampaat irvessä, mutta loppua kohden jo hymyilytti.
Suurimmat hidasteet olivat tapettien poisto niistä kohdin, joissa tapetti oli liimattu seinään jollain superliimalla tai -kitillä. Kostea rätti, metallinen paistinlasta ja silmitön väkivalta auttoivat tapetin poistossa. Myös vesipatterin ympäristön maalaus oli melkolailla turhauttavaa, sillä vanhaa patteria ei voinut siirtää edestä pois.

Vaivannäkö kuitenkin kannatti!

Terveisin Emäntä
Valkoinen seinä.






3 kommenttia: