tiistai 26. toukokuuta 2015

Grillikauden avajaiset

Tänään posti toi meille tilaamamme Weberin pallogrillin, ja sitähän piti päästä heti testaamaan. Tämähän tietysti tarkoitti grillikauden avajaisia!

Weberin pallogrilli on sieltä hintahaitarin yläpäästä, mutta lukuisien ylistyslauseiden vakuuttamina päädyimme hankkimaan sellaisen. Se täytti myös kokovaatimukset.

Grillin kasaaminen oli ennakoitua vaikeampaa, ja ohjeetkin olivat jokseenkin epäselvät. Alussa olisi esimerkiksi voinut kertoa, mitä työkaluja tarvitaan. Jalkojen ja tuhkapesän asennuksessa meinasi mennä hermo. Ja miksi ihmeessä grillin renkaissa pitää olla pölykapselit?!

Sytytykseen käytimme brikettejä ja sytytyspaloja. Kuten usein ensimmäisellä kerralla, homma meni hieman savuiseksi touhuksi – näemmä hiillos pitäisi saada aikaan ennen kuin kansi pannaan päälle! Ensi kerralla homma hoitunee jo paremmin.

Halkaisijaltaan 57 cm leveään grilliin mahtui oikein hyvä määrä ruokaa: kanaa, possua ja kasvisvartaita. Kuvussa oleva lämpömittari auttoi sopivan lämpötilan saavuttamisessa. Sytytys- ja kasausvaikeuksista huolimatta ruoasta tuli suorastaan törkeän maukasta. Pian uudestaan!

T. Emäntä ja Isäntä



1 kommentti: